;
ukr
Показати всі результати
Назад

Вік квесту не перешкода

Спочатку визначимося, що таке молодий і що таке старий? Це фізіологія чи швидше психологічний стан? Звичайно ж фізіологію ніхто не скасовував, природні процеси старіння, коли людина починає ходити з паличкою або щодня вимірювати тиск, торкнутися кожного, коли настане час. Але ці неприємні моменти можуть оселитися в житті і тридцятирічної, і навіть двадцятирічної людини. А значить, фізіологія тут не до чого.

Психологія? Скоріше так ніж ні. У вас напевно є такі друзі або родичі, які вже в 25 розсудливі, одягли костюми, відростили черевце і вважають зовсім непристойним для себе бігати по якихось там підвалах. І, на противагу їм, є 40-50-річні, які активно подорожують, катаються на сноубордах, стрибають із парашутом та ходять у гори. Вся відмінність між ними в тому, в якому віці вони почуваються, от і все.

Отже, з юнаками все зрозуміло. Вони здебільшого ведуть активний спосіб життя, частиною якого дедалі більше стають різного роду квести. А ось люди більш солідного віку частенько відмовляють собі в задоволенні цікаво провести час у квест-кімнаті, посилаючись на те, що вони вже з цього виросли, вже не те здоров'я та іншу нісенітницю. Насправді ж, вони з радістю спробували б, якби не страх здатися смішними в очах своїх ровесників і дітей.

Саме для таких «латентних квестерів» написана ця стаття. Насамперед, хочемо авторитетно заявити – грати в квести можна у будь-якому віці. Все, що потрібно для гри, можна сказати, перефразовуючи стару рекламу: Є ноги? Іди на квест». А якщо серйозно, хочемо дати вам кілька порад, які допоможуть вам наважитися відкрити для себе цей новий дивовижний світ.

Почитайте на https://questgames.com.ua які є квест-кімнати у вашому місті. Це дуже зручний сервіс, який дає максимально розгорнуту інформацію для гравців: опис (легенду) квесту, розклад сеансів, вартість, знижки, акції та головне – чесні відгуки гравців та огляди професійних квестерів.

Визначте який жанр вам найближчий – пригоди, квест за мотивами відомих фільмів, містика, хорор (жахи), фентезі, перфоманс (квест з актором).

Тепер головне. У квест-кімнаті вас закривають на 60 хвилин (рідко на 90 хв). Якщо ви не розгадаєте загадки і не зможете вийти з кімнати, вас випустять. Не вірте, якщо хтось розповідає, що гравці залишаються у кімнаті довічними заручниками. Звичайно, це було б прикольно для посилення враження, але ні.

Про підказки. Якщо ви відчуваєте генія-всезнайку, то не беріть підказок, а змагайтеся з кімнатою, як справжній гросмейстер. Але, тоді ви ризикуєте зависнути на якійсь загадці і просто не побачити інших, адже багато хто з них не просто цікаві, а вау якісь суперські. Сьогодні творці кімнат дуже багато уваги приділяють атмосферності і різноманітних спецефектам. Тому – беріть казки, не соромтеся, це безкоштовно та безболісно, а головне – ви гарантовано пройдете квест-кімнату до кінця.

І останнє. Команда. Часто саме це стає головною причиною, чому стільки потенційних квестерів відсиджуються вдома або в кафе замість того, щоб підкорювати нові світи і занурюватися у вир квест-пригод. Найбільша помилка - це думати, що для квесту потрібна велика команда від 4-х осіб. У 99% випадків достатньо двох людей! Тобто. вам потрібно знайти тільки одного бажаючого скласти вам компанію і все, що ви вже в грі!

І зовсім останнє. Зацікавте квестом свою дитину та її друзів і сходіть уперше з ними. І ви типу просто у супроводі, і діти під наглядом. Отак гра за грою і втягніться.

А тепер невелика добірка квестів, які ідеально підійдуть для початківців квестерів 40+:

«До чого тут панда?»

 

Дуже милий квест – спокійний, компактний. Поспішати нікуди не треба, розгадуй загадки та отримуй естетичне задоволення.

«Вбивство в замку Сент-Марбель»

 

Класичний детектив. Завдання середнього рівня складності, але дуже різнопланові. Дуже цікавий сюжет.

"Дикий захід"

 

Відмінний квест у найкращих традиціях американських вестернів. Вам потрібно розшукати зниклого ковбоя Джонні і дізнатися, куди він подів золото.

Автор: Виктория Шевчук

Назад до списку
Якою мовою Ви бажаєте переглянути наш сайт?